Translate

Saturday, June 1, 2013

Ένα σχόλιο του HEIL GAP για τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης


From HEIL GAP (or mind the GAP)
Χαιρετώ με ενα σχόλιο του HEIL GAP στην olympia.gr για τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης …
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης δεν πρόκειται  «για ένα απλό οικολογικό πρόβλημα για το οποίο οι Τούρκοι δεν δίστασαν να διαδηλώσουν σε ολόκληρη τη χώρα».
Όχι , όχι … το πρόβλημα ήταν ότι πολλοί τούρκοι προβάλλονται από τον τρόπο συμπεριφοράς του Ερντογάν, του οποίου το στυλ κατά την τρίτη διαδοχική περίοδο της κυβέρνησής του ... έχει γίνει όλο και πιο ασυμβίβαστο με τις
ελευθερίες δυτικού τύπου ,.

"Οι άνθρωποι διαδηλώνουν ενάντια στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης απέναντι στις διαδηλώσεις", δήλωσε ο Metin Feyzioglu, ο οποίος ηγείται Δικηγορικού Συλλόγου της Τουρκίας , αλλά η ριζωμένη Ισλαμιστή συντηρητική κυβέρνηση του Ερντογάν έχει μια ισχυρή βάση στήριξης στην κυρίως μουσουλμανική αλλά και στην κοσμική χώρα, ( ας μην το ξεχνάμε αυτό λοιπόν και παίρνουν τα μυαλά μας αέρα) και πολλοί από τους διαδηλωτές φαίνεται να είναι από τα πιο ακραία κοσμικά τμήματα της κοινωνίας.
 

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που περιορίζει την πώληση και τη διαφήμιση του αλκοόλ, μια κίνηση που έχει ανησυχήσει την κοσμική Τουρκία.
Ακόμη ενοχλεί μέχρι και το όνομα μιας αμφισβητούμενης τρίτης γέφυρας στο Στενό του Βοσπόρου (δια την οποία κάποιοι λένε ότι θα καταστρέψει τους λίγους εναπομείναντες χώρους πρασίνου της πόλης).Αυτό διότι στην γέφυρα δόθηκε το όνομα ενός αμφιλεγόμενου Οθωμανού  σουλτάνου ο οποίος πιστεύεται ότι διέταξε την σφαγή μιας μειονότητας μουσουλμάνων [οι Αλεβήδες ή Αλεβίτες (στην τουρκική γλώσσα Alevi) http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CF%82  (Όπως όλοι οι Σιΐτες, οι Αλεβήδες τιμούν ιδιαίτερα τον Αλή. Όμως η λατρεία τους λαμβάνει χώρα περισσότερο σε οίκους συναθροίσεων (cemevi) παρά σε τζαμιά. Στις τελετές τους έχουν μουσική και χορό. Σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους, που κάνουν τελετές στα αραβικά, οι Αλεβήδες χρησιμοποιούν κυρίως την τουρκική γλώσσα, και λιγότερο τα κουρδικά.)], αντί να επιλέγει κάτι άλλο … μια πιο ενωτική ονομασία. ( βέβαια εδώ θα μου πείτε για τα τουρκοσήριαλ του mega του ANT1 και τόσων άλλων π%στ@ρ@δων εκεί κάτω στην πατρίδα … αλλά δεν φταίω εγώ που η χώρα έχει γεμίσει μ@λ@κες που τα παρακολουθούν ανελλιπώς … μα ούτε και εσείς φυσικά !)


Activists march across the Bosphorus bridge and head to Taksim Square  


#OccupyGezi Tumblr 


#OccupyGezi Tumblr 2


Activists protest against Gezi Park mall



Throngs protest in Taksim Square in Istanbul


Activists help drag away a fellow demonstrator who appears to be injured


A man helps a girl put on a gas mask to protect herself from the tear gas


Injured man gets treated  


There were also protests in the capital Ankara, where police used pepper spray on some demonstrators
 
Taksim Gezi Park - Interviews with Turkish Demonstrators - Pepper Gas Attacks on Istiklal Street 


Την Παρασκευή υπήρχε μια μεγάλη αφίσα με μια γελοιογραφία που απεικόνιζε τον Ερντογάν ως Οθωμανό σουλτάνο ​​με μια λεζάντα που έγραφε: "Οι άνθρωποι δεν θα υποκύψουν σε σας".
Στην Άγκυρα, οι διαδηλωτές ύψωσαν πλακάτ που έγραφαν: «Να μην παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής μου» και «Αντισταθείτε στον δικτάτορα.»
Πολλοί έπιναν μπύρα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κατά παράβαση των περιορισμών αλκοόλ, σήκωναν ψηλά τα ποτά τους, και φώναζαν "Cheers Ταγίπ! "εν συνεχεία γέμιζαν το πεζοδρόμιο με άδεια μπουκάλια και κουτιά μπύρας και άλλων οινοπνευματωδών ποτών.

Υπήρχε πολύ μικρή κάλυψη διαδηλώσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Τουρκία, αντανακλώντας το περιβάλλον της αυτό-λογοκρισίας των μέσων ενημέρωσης, τα οποία μεταξύ άλλων πίεσαν με απολύσεις το προσωπικό τους ώστε να μην είναι πολύ επικριτικοί προς την κυβέρνηση … ενώ η επιδρομή των μπάτσων ήταν η τελευταία από μια σειρά από επιθετικές  καταστολές των διαδηλώσεων. Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συχνά κατηγορούν την τουρκική αστυνομία για χρήση υπέρμετρης βίας για να διαλύσουν διαδηλώσεις και υπερβολικά χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών.
HEIL GAP (or mind the GAP)
Υ.Γ.
Μάλλον … ο Ερντογάν το πάει ….σε μια ακόμη χούντα της παγκοσμιοποίησης καλυμμένη όμως με τον μανδύα του Ισλάμ ... σε ένα ακόμη χτύπημα κατά της ελευθερίας … ώστε να επιβληθεί σιγά-σιγά στις σιΐτικες μειονότητες, αυτούς που φοβάται τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν ….καθώς εδώ και 15-20 ημέρες υπάρχει ενημέρωση (εκτός Ευρώπης φυσικά ) για διαδηλώσεις και πορείες τούρκων που πραγματοποιούνται σε συνοριακές κωμοπόλεις ...υπέρ του Ασαντ ...

LIVESTREAM
http://www.livestream.com/revoltistanbul













2 comments:

  1. great issues altogether, you just gained a brand new reader. What might you suggest in regards to your publish that you simply made some days ago? Any certain?

    ReplyDelete
  2. I enjoy reading through a post that can make men and women think. Also, many thanks for permitting me to comment!

    ReplyDelete