Translate

Tuesday, November 26, 2013

Η Bundeswehr προετοιμάζεται για τις «προκλήσεις του μέλλοντος» Ευτυχώς που δεν έχετε τίποτα να φοβάστε ….




From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Bundeswehr (γερμανική λέξη, Ομοσπονδιακή Άμυνα) είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας και επίσης ιστορικά οι ένοπλες δυνάμεις της Δυτικής Γερμανίας.
Ο κόσμος δεν βρίσκεται σε πόλεμο, τουλάχιστον για τώρα.
Και η  «Κοσμ» είναι απλώς μια πλασματική ονομασία που δόθηκε στην πόλη στην οποία πρόσφατα εισέβαλαν γερμανικές δυνάμεις, ως μέρος της πιο πρόσφατης στρατιωτικής άσκησης του Γερμανικού έθνους.
Ακόμα και ... αφότου διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές … συνεχίσετε να θεωρείται αυτή την στρατιωτική άσκηση … χμ, απλά ως μέρος μιας στρατιωτικής εκπαίδευσης … αξίζει να σημειώσετε ότι τόσο το εύρος όσο και η πολυπλοκότητα της «κάτι  προμηνύει.»
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού στρατού (Bundeswehr) και από πηγές εντός στρατιωτικών της Γερμανίας,, μια σημαντική άσκηση διεξήχθη από 30 Σεπτέμβριου έως τις 10 Οκτώβριου, στους τόπους κατάρτισης Bergen και Munster στην Lueneburg Heath-σε στενή γειτνίαση με το πρώην ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν .

Οι λεγόμενες «χερσαίες επιχειρήσεις» ... μια άσκηση κατάρτισης, με τη συμμετοχή συνολικά 3.500 στρατιωτών, 700 οχημάτων εδάφους καθώς και αεριωθουμένων, είχε ως στόχο την κατάρτιση 
των υποψηφίων δόκιμων αξιωματικών.

Το πεδίο εφαρμογής της εκπαιδευτικής αυτής άσκησης ήταν ποικιλότροπο … μόνο που πήγε πολύ παραπέρα … αφού  περιελάμβανε μέχρι και εισβολή Γερμανών στρατιωτών "από σπίτι σε σπίτι".
Πριν από την εισβολή … κατάσκοποι - διάφορα οχήματα επιτήρησης, ακόμη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη συγκεντρώσαν πληροφορίες ζωτικής στρατηγικής σημασίας οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για να συντονιστεί η επίθεση εδάφους. 
Κατά τη διάρκεια της εισβολής, τα στρατεύματα ασκήθηκαν σε προσομοιώσεις αντιμετώπισης ταραχών - επίσης σε ασκήσεις κατά του πλήθους - και τον έλεγχο της κατάστασης μετά την καταστολή των ταραχών.

«Η Bundeswehr διευκρίνισε ότι μέρος από το σώμα των δυνάμεων της τοποθέτησαν εκρηκτικά  σε κτίρια, ενώ το μηχανοκίνητο πεζικό, κατέδειξε την ικανότητα του ως προς την ταχεία σύλληψη των μικρών ομάδων των κατοίκων των σπιτιών και ως προς την φύλαξη των πλεον επικίνδυνων των σημείων-στόχων των ελεύθερων σκοπευτών.

Το Γερμανικό- Policy.com ανέφερε επίσης ότι πηγές εντός της Bundeswehr εξηγούν τη χρήση πραγματικών πυρών: Η σημαντική αυτή άσκηση ολοκληρώθηκε με μια «μάχη», όπου το πεζικό, μηχανοκίνητα και ελικόπτερα εξαπέλυσαν πραγματικά πυρά. Αυτό έδειξε στους μελλοντικούς  στρατιωτικούς διοικητές «τι σημαίνει να συντονίζουν τα στρατεύματα και τη  δύναμη του πυρός." ... Ο στρατός της Γερμανία , κατά συνέπεια, έχει ορίσει την εκπαίδευση των γενικών επιτελών του ως "κοντά στην πραγματικότητα και την αποστολή του."  
Που μας φέρνει στο αναπόφευκτο ερώτημα, «τι σημαίνει αυτό και τι προμηνύει;»
HEIL GAP ( or mind the GAP)
Υ.Γ.
Είχα στο νου μου μια σειρά τέτοιων άρθρων για τον στρατό της Γερμανίας που εκπαιδεύεται να πηγαίνει στην μάχη με το  laptop του – τον νέο ρόλο της Γερμανίας στην Ευρώπη ως αντικαταστάτριας του ΝΑΤΟ … αλλά θεώρησα ότι ενδιαφέρουν ελάχιστα για αυτό και δεν τα ανέβασα …

No comments:

Post a Comment