Translate

Wednesday, March 19, 2014

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΕΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ




From HEIL GAP ( or mind the GAP)
Χμ,  νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο Πούτιν θα ξεκαρδίζεται στα γέλια  …. με τον Ομπάμα και τη frau Μέρκελ..
Η Ρωσία κέρδισε …
Το δημοψήφισμα στην Κριμαία απεδείχθη Βατερλό για την ΕΕ και τις ΗΠΑ .
Οι δε κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας θα επιστήσουν επίσης την οργή της Κίνας ως προς το απόλυτο της δυτικής ηγεμονίας.
Μια επίθεση εναντίον του ενός … είναι επίθεση εναντίον και των δύο.
Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψη τα δισεκατομμύρια που ρωσική ολιγαρχία έχει  κρυμμένα σε δυτικές τράπεζες … τα οποία … απλά … θα μπορούσαν να αποσυρθούν.
Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια της Δύσης για να βλάψει τον κοντούλη τσάρο της Gasprom :  1) Κύπρος , 2) Συρία και τώρα 3) η Ουκρανία .
Ενώ λοιπόν οι ΗΠΑ … επέλεξαν έναν οικονομικό πόλεμο με την ανατολή (αντί να επιδιώξουν κάποιους έξυπνους οικονομικούς δεσμούς με την Μόσχα για την  αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους τους)  αυτό που υπαινίχθησαν χθες οι Ρώσοι είναι: « ότι το σύστημα διακανονισμού του διεθνούς εμπορίου και πληρωμών «με χρυσό» … (το οποίο ήδη λειτουργεί  όπως έχουμε γράψει και στα εκτενέστατα άρθρα μας για BRICS )είναι έτοιμο να επικρατήσει εκτοπίζοντας το αμερικανικό δολάριο από αποθεματικό νόμισμα .
Οι κύριοι υποστηρικτές … είναι η Ρωσία η Κίνα και οι υπόλοιπες χώρες των BRICS.
Αυτό το σύστημα πληρωμών θα παρακάμψει το SWIFT εντελώς.
Είναι μια δυνατή κωδωνοκρουσία θανάτου για την παγκόσμια ηγεμονία των δυτικών Illuminati.
Το τέλος της συνεργασίας και της συμμετοχής της Ρωσίας στο σύστημα SWIFT . θα σημάνει αυτομάτως και την δημιουργία του συστήματος  πληρωμών ,από τους BRICS … Αυτό σημαίνει και το τέλος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και νομισματικής  ηγεμονίας των δυτικών Illuminati.


Σημείωση HEIL GAP:
SWIFT (Society for Worldwide Inter-Bank Financial Telecommunication / Transfer) είναι το σύστημα δικτύου υπολογιστών που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά κεφαλαίων μεταξύ των εθνών.
Με αυτό οι Illuminati των δυτικών χώρων ελέγχουν και ασκούν την ηγεμονία τους.
Αν μια χώρα δεν συμπεριφέρεται …. χα, χα, χα … « όπως αρμόζει » ….  τότε οι δυτικοί Illuminati … απλώς θα κλειδώσουν αυτό το έθνος εκτός του συστήματος  SWIFT και έτσι ουσιαστικά αποκλείουν τη συμμετοχή του στο διεθνές εμπόριο (δεδομένου ότι δεν θα υπάρχουν πλέον μέσα μεταφοράς κεφαλαίων / πληρωμών εκτός της χώρας).
Το SWIFT χρησιμοποιείται επίσης για να παρακολουθεί όλες τις οικονομικές συναλλαγές από χώρα σε χώρα.

Χα, χα, χα … Αυτό το σύστημα πληρωμών με χρυσό θα είναι σίγουρα μια αιτία για ένα θερμοπυρηνικό-οικονομικό πόλεμο που θα  ξεσπάσει μέσα στα μυαλά των δυτικών Illuminati!

Και τώρα κάτι  που λογικά … θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει:  
Σύμφωνα με τον διάσημο οικονομολόγο δημοσιογράφο και ερευνητή James Henry, ο οποίος εμφανίζεται παρακάτω μιλώντας σε μια συνέντευξη με τη Real News Network   υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστέψουμε ότι οι κυρώσεις των Δυτικών κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να βυθίσουν την εύθραυστη … (διάβαζε: την κατά φαντασία )  ανάκαμψη …

Western European Banks Vulnerable to Ukrainian Sovereign Debt 




JAMES HENRY: ανώτερος οικονομολόγος προς δημοσιογράφο: Είσαι πολύ ευπρόσδεκτη.

DESVARIEUX: Λοιπόν, James, αυτή η συνέντευξη πραγματικά πρόκειται να επικεντρωθεί στην Ουκρανία και τις διασυνδέσεις της με τις δυτικές τράπεζες.

Και αν και έχουμε ακούσει από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης στις ειδήσεις τους για την Ουκρανία να επικεντρώνονται στην εσωτερική πολιτική, την στρατιωτική δράση της Ρωσίας, την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο, και ούτω καθεξής …. μπορείτε να μας πείτε για την οικονομική οπτική γωνία της ιστορίας που πραγματικά λείπει ;

HENRY: Ναι.
Ένα από τα μεγάλα στοιχεία της ιστορίας που λείπει από αυτή την κατάσταση είναι η απίστευτη έκθεση των ευρωπαϊκών τραπεζών, ιδιαίτερα από την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα σε όρους των δανείων που έχουν κάνει από το 2005.
Το δανεισμό τους προς την Ουκρανία και οκτώ γειτόνων της ο οποίος έχει αυξηθεί κατά περίπου τρεις φορές «σε περίπου 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια».
Και έτσι, ξέρετε, ειδικότερα η Αυστρία έχει περίπου 35 τοις εκατό του συνολικού χαρτοφυλακίου των ξένων τραπεζικών δανείων σε αυτές τις εννέα χώρες.
Η Γερμανία έχει περίπου 5 τοις εκατό.
Η Ιταλία έχει 27 τοις εκατό.
Και, το εκπληκτικό, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, που όπως γνωρίζουμε ευρίσκονται οι ίδιες σε ένα υπό πτώχευση καθεστώς, έχουν βάλει το 18 έως 20 τοις εκατό των δανείων προς την Ουκρανία και τις γειτονικές της χώρες – (Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, και η ίδια η Ρωσία).


Τώρα, ορισμένες από αυτές τις χώρες έχουν αποθέματα.
Η Ρωσία, για παράδειγμα, έχει περισσότερα από 550 δισ. δολάρια συναλλαγματικά αποθέματα.
Αλλά όταν υπολογίσετε τα αποθέματα των άλλων χωρών, οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να είναι καθαρά δανειολήπτες.
Και έτσι αν υπήρχε κάποιο είδος οικονομικής κρίσης ή αν προσπαθήσουν να διεκδικούν πραγματικά εμπορικές κυρώσεις ή, ξέρετε, την πάταξη της … τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της ρωσικής ολιγαρχίας, για παράδειγμα … νομίζω ότι πολλές από αυτές τις δυτικές τράπεζες ανησυχούν ότι αυτό θα βυθίσει την εύθραυστη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και βασικά, ξέρετε, θα καταστρέψει πολλές από αυτές τις δυτικές τράπεζες.

Έτσι, το ερώτημα είναι, ξέρετε, για την οικονομική εξωτερική πολιτική εδώ, πώς θα εφαρμόσετε οποιαδήποτε πίεση κατά της Ρωσίας; … Θεός φυλάξοι εάν υπάρξει μια στρατιωτική αντιπαράθεση … ξέρετε, με τις ευρωπαϊκές τράπεζες να είναι εκτεθειμένες !

..... Έτσι, παραδοσιακά το ΔΝΤ δεν το κάνει ποτέ αυτό δωρεάν.
Έρχονται και θα δανείσουν χρήματα στο πλαίσιο των λεγόμενων προγραμμάτων σταθεροποίησης, πράγμα που σημαίνει γενικά, ξέρετε, «μία μείωση της οικονομικής ανάπτυξης και της εγχώριας κατανάλωσης, προκειμένου να πληρώσει τους πιστωτές.»
Το ανεξόφλητο χρέος της Ουκρανίας τώρα είναι 200 δισ. δολάρια.
Και γι 'αυτό μιλάμε για ένα σημαντικό χρηματικό ποσό … «μόνο για να πληρώσει αυτές τις τράπεζες που έχουν δανείσει τόσο πολλά χρήματα στην Ουκρανία».
Στην πραγματικότητα, το ενδιαφέρον είναι ότι στον απόηχο της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων το 2008, νομίζω … οι δυτικές τράπεζες έριξαν μια ματιά στο ποιος ήταν ο δανεισμός, και είπαν, καλά, αυτό είναι μια καλή ιδέα, ας δανείσουμε χρήματα στην Ανατολική Ευρώπη.
Και έτσι έχουν δανείσει τεράστια ποσά εδώ …
HEIL GAP ( or mind the GAP)
Υ.Γ.1
Ερώτηση: Ποιος θα πληρώσει αυτά τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών προς την υπό διαμελισμό σήμερα Ουκρανία ;;;
Απάντηση : Το γνωστό κορόιδο !!!
Υ.Γ.2
JAMES HENRY:
Έτσι, παραδοσιακά το ΔΝΤ δεν το κάνει αυτό δωρεάν.

Έρχονται και θα δανείσουν χρήματα στο πλαίσιο των λεγόμενων προγραμμάτων σταθεροποίησης, πράγμα που σημαίνει γενικά, ξέρετε, «μία μείωση της οικονομικής ανάπτυξης και της εγχώριας κατανάλωσης, προκειμένου να πληρώσει τους πιστωτές.»




No comments:

Post a Comment