Translate

Thursday, February 5, 2015

Ολόκληρος κόσμος βλέπει αυτό που έρχεται μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ομόλογα της Ελλάδας. Χμ, και είναι αρκετά πιθανό.



From HEIL GAP ( or mind the GAP).

Ο Μάριο Ντράγκι ουσιαστικά μόλις έχει δώσει το πράσινο φως για BANK RUN στις ελληνικές τράπεζες, αφού εντελώς ξαφνικά, αφαιρεί τόσο οικονομικά αλλά το χειρότερο τόσο και πολιτικά …  το βασικό πυλώνα στήριξης κάτω από το ήδη διασωθέν ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Αναμένονται εκροές καταθέσεων και μαζικές καταθέσεις στην STROMA-BANK


«Η ανακοίνωση της ΕΚΤ στα ελληνικά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε σήμερα να άρει την εξαίρεση για τα αξιόγραφα που εκδίδονται ή έχουν την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου. Η εξαίρεση επέτρεπε στα χρεόγραφα αυτά να χρησιμοποιούνται στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του ευρωσυστήματος παρά το γεγονός ότι δεν πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης. Η απόφαση του Δ.Σ. βασίζεται στο γεγονός ότι δεν είναι αυτήν την στιγμή δυνατό να προβλεφθεί μια επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και ευθυγραμμίζεται με τους υφιστάμενους κανόνες του ευρωσυστήματος. Η απόφαση δεν έχει επιπτώσεις για την συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις νομισματικής πολιτικής. Οι ανάγκες ρευστότητας για τις τράπεζες, για τις τράπεζες που δεν έχουν επαρκή collateral, μπορούν να ικανοποιηθούν από την αντίστοιχη εθνική κεντρική τράπεζα, μέσω του ELA εντός των προβλεπόμενων κανονισμών του ευρωσυστήματος. Τα εν λόγω αξιόγραφα θα πάψουν να γίνεται αποδεκτά ως collateral με την λήξη της τρέχουσας πράξης αναχρηματοδότησης (11 Φεβρουαρίου 2015).»

Χμ, … Οι απόψεις της ΕΕ περιφρονούν την προ δεκαημέρου ψήφο της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού πού με την υποστήριξη του στα αντιμνημονιακά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ- Ανελ- ΚΚΕ- Χρυση Αυγη … είπε όχι στα νέα δάνεια στα μνημόνια και στην λιτότητα. 
Χθες, η γερμανική κυβέρνηση με υπόμνημα που διέρρευσε στο πρακτορείο Reuters πριν από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της "ομάδας του ευρώ  ΕΕ" (eurogroup) … κατέστησε σαφές ότι το Βερολίνο δεν θα ανεχθεί την παραμικρή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων μας.  Αντ 'αυτού, απαίτησε από τους ΣΥΡΙΖΑνελ να επιβάλλουν ταχέως νέες περικοπές στις θέσεις εργασίας και τις κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα, τομείς που κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών έχουν υποστεί αφαίμαξη .


Ενώ το μήνυμα από το Παρίσι, το οποίο κατέχει  42 δισεκατομμύρια € του ελληνικού χρέους (ως μέρος του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης), είναι ότι αντιτίθεται σε μια διαγραφή του χρέους της Ελλάδας ύψους 320 € δισεκατομμυρίων … μήνυμα που δόθηκε χθες από τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ … όταν κύριος Τσίπρας επισκέφθηκε χθες το Παρίσι για συνομιλίες … στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, ενω μεταξύ των άλλων πρόσθεσε ότι η Αθήνα περιλαμβανομένης της Γαλλίας "θα πρέπει να σεβαστούν τους ευρωπαϊκούς κανόνες που ισχύουν για όλους, και τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν για τα χρέη που έχουν σημασία για τις κυβερνήσεις".

Χθες επίσης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), έπαυσε να δέχεται ως εγγύηση τη χρήση των ομολόγων χρέους του ελληνικού δημόσιου.



Δεν γνωρίζω εάν ο κύριος ο Μάριο Ντράγκι κατάλαβε το τι ακριβώς θα επισπεύσει ... αφήνοντας την χώρα χωρίς ρευστό …
This is drachma ;;;;;



Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως (όπως και εμείς) γνωρίζει τη μόνη δυνατή σταδιακή διευθέτηση της κρίσης του ευρώ: την αποκήρυξη του ελληνικού χρέους και την απαλλοτρίωση των τραπεζών από τα ευρωπαϊκά έθνη.
Αντ 'αυτού, και παρόλα τα αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, οι προτεραιότητες του έγκεινται στην προώθηση της αυταπάτης συζητώντας με τις ψυχοπαθείς νεοταξίτικες κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Όλες αυτές οι συνομιλίες που είναι τροφή για τους χαζούς και που έχουν σχεδιαστεί ώστε να ανακυκλωθουν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να ξεγελάσουν το κοινό.
Άλλη μια υπερπαραγωγή των ΜΜΕ … 
 



Χμ, Η ΕΚΤ δεν θα δέχεται ομόλογα της Ελλάδας ... Εάν αύριο η ΕΚΤ μας κόψει τελείως την ρευστότητα, τότε τι θα κάνει η Ελλάδα ;;;;

Βέβαια εάν εντυπωσιαζόμαστε σήμερα που η ΕΚΤ αποφασίζει να μην δέχεται πλέον ως collateral τους ελληνικούς τίτλους, παρά το γεγονός ότι δεν διέθεταν επενδυτική αξιολόγηση, … τότε θα ξανα-εντυπωσιαστούμε και αύριο εάν κάποιος «κακοήθης» μας ψελλίσει … ότι η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν είναι παρθένα ;

 
Αλήθεια έχουμε μια κρίση χρέους … διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων … μια απόφαση-βόμβα της ΕΚΤ να αποκλείσει τις ελληνικές τράπεζες από πηγές χρηματοδότησης … γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι η Ελλάδα το 2012 προβλεπόταν να βγει από το ευρώ … και όμως μέχρι σήμερα δεν είδαμε να κυκλοφορεί ένα παράλληλο νόμισμα μέσα στην χώρα !
Αυτό ξέχωρα απο το οτι η ελληνική κεντρική τράπεζα μπορεί να τυπώσει τα δικά της χρήματα, όπως έκανε η Ιρλανδία το 2011.

Η ιρλανδική Κεντρική Τράπεζα με την εκτύπωση δικών της χρημάτων …  χρηματοδότησε με 51 δισεκατομμύρια € το πρόγραμμα του χρέους της.
 



Ενώ εάν είχε «κοπεί» εδω και μερικά χρόνια … δηλαδή είχε δημιουργήσει εκ του μηδενός ... ένα παράλληλο νόμισμα ... η πατρίδα μας θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αναβαθμίσει το περιφερειακό της νόμισμα σε εθνικό νόμισμα !

Π.χ. Η ελληνική κεντρική τράπεζα μπορεί να τυπώσει ως περιφερειακό ή εθνικό νόμισμα την δική της π.χ. «ευρώ – μνα»  και να δώσει τα χρήματα απευθείας στην κυβέρνηση ώστε αυτή να πληρώσει για τη χρηματοδότηση των κρατικών δαπανών ... μισθούς κ.λ.π.


Τοπικά νομίσματα

Η νέα κυβέρνηση δεν χρειάζεται τα ιδιωτικά χρήματα της ΕΚΤ ... αφού παράλληλα με το ευρώ μπορεί να εκδώσει αμέσως ένα περιφερειακό νόμισμα.
Αντί μιας τέτοιας δράσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑνελ μας προσφέρεται το είδος του φθηνού θεατρινισμού που διαβάζουμε στα blogs και βλέπουμε στην TV.


Αλλά «νταξει να ουμε» … 

Τέλος μήπως αστείο είναι που τελευταία όλα αυτά τα ευρωπαϊκά έθνη επαναπατρίζουν τον χρυσό τους;
Χμ, φαίνεται σαν σχεδόν να προβλέπουν την συντριβή της ΕΕ ;

HEIL GAP ( or mind the GAP).

No comments:

Post a Comment