Translate

Sunday, June 21, 2015

Keep calm and mind the GAP




From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Οι περισσότεροι από εμάς, αν και έχουμε αντιληφθεί ότι οι τράπεζες στην πατρίδα μας  έχουν ήδη καταστραφεί … προφανώς δεν θέλουμε ή δεν μας ενδιαφέρει να το κοινοποιήσουμε.

Ενώ η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει τη μάχη ... (όχι τον πόλεμο)... με την Ευρώπη, η πραγματικότητα είναι ότι κάθε επιπλέον ημέρα που πέρνα, είναι μια μέρα που φέρνει το εγχώριο τραπεζικό σύστημα εγγύτερα  προς τη συνολική κατάρρευση.
Ως υπενθύμιση, οι ελληνικές τράπεζες εξαρτώνται ήδη από την ΕΚΤ για 83 με 84 και αύριο 85 δισεκατομμύρια Ευρώ μέσω της επείγουσας παροχής ρευστότητας ELA ( με όριο τα 90 δισεκατομμύρια ευρώ)... που είναι κοντά ίσως και στο 70% του συνόλου των καταθέσεων στη χώρα.

Με άλλα λόγια, το αποτυχημένο νεοελληνικό κράτος είναι αφερέγγυο και παρόλη την υποτιθέμενη γενναιοδωρία του Μ. Ντραγκι προς τις ελληνικές τράπεζες πλησιάζουμε σε καταστάσεις κουρέματος καταθέσεων Κύπρου … Xμ, ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ …


Μια παρένθεση όμως εδώ : «Η γενναιοδωρία του super Mario   μεταφράζετε σε μεταβίβαση  των περιουσιακών στοιχείων των ελληνικών τραπεζών ...στην ΕΚΤ» ... και μη σκέπτεστε τώρα το υποθηκευμένο διαμερισματάκι στον Κολωνό ή στην νέα Ιωνία … Μιλάμε για « ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ» με κεφαλαία γράμματα τα οποία περνούν … στα χέρια της ΕΚΤ !!!!!!!!!!!!!

Η ΕΚΤ τυπώνει ευρώ όλο το σαββατοκύριακο και την δευτέρα το πρωί τα ταχυδρομεί στις ελληνικές τράπεζες και … χμ,  αποκτά κτίρια-παλάτια, ξενοδοχεία, δάση και ελληνικά νησάκια !!!!!!!.


Προφανώς κάτι τέτοια δεν θα τα διαβάσετε και πολύ εύκολα στο διαδίκτυο εφόσον όποιον τα γράφει … τον κάνουν «ξεπαρεού»

Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη όταν οι ελληνικές και γερμανογαλλικές τράπεζες «διασώθηκαν» μέσω των μνημονίων ….. Ένα τεράστιο ποσό των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων δόθηκε στις μεγάλες τράπεζες ... χμ, για να τις βοηθήσουμε  … 
Χμ, στηρίζοντας τες (τελικά) στην καμπούρα του Έλληνα πολίτη.

Λοιπόν, στην  επόμενη τραπεζική κρίση, σύμφωνα με το Reuters  οι Ευρωπαϊκές τράπεζες δεν πρόκειται να «διασωθούν» για μια ακόμη φορά.
Όπως θα διαβάσετε σε http://ca.reuters.com/article/businessNews/idCAKBN0OD14Z20150528 η Ευρωπαϊκή Ένωση - συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή -  δήλωσε  ότι κάθε χώρα εντός της ΕΕ που δεν θεσπίσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες (Αύγουστο ) νομοθεσία «bail-in»  θα αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες.  ( «bail-in»: όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία «ως μία επιχείρηση διάσωσης» μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους  ) …
Αυτό σημαίνει ότι οι πιστωτές και οι μέτοχοι θα μπορούσαν δυνητικά να χάσουν τα πάντα αν αποτύχει μια μεγάλη τράπεζα στην Ευρώπη. Και αν δεν είναι αρκετά «τα χρήματα» με τα οποία οι πιστωτές και οι μέτοχοι τους θα αναγκαστούν να συμβάλουν στην διάσωση της τράπεζας για να σώσουν  την τράπεζα ... τότε αρχίζουν τα «κουρέματα» στους κατόχους των ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών, όπως έγινε στην Κύπρο.

Στην πραγματικότητα, το «σούφρωμα των τραπεζικών λογαριασμών ταμιευτηρίου» στην Κύπρο χρησιμοποιείται ως "πρότυπο" για την ...  νέα νομοθεσία της Ε.Ε.
http://ec.europa.eu/finance/bank/crisis_management/index_en.htm
Στις χώρες που απειλούνται με αυτόν τον τρόπο ... πλην της ελλάδας ... περιλαμβάνονται επίσης η Ιταλία και η  Γαλλία. 

Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει τα πάντα να είναι «καθαρά» πριν από το τέλος του καλοκαιριού.
Χμ, γιατί τόση βιασύνη;  Υπάρχει κάποιος λόγος για αυτό;
Περιμένουν να συμβεί κάτι άραγε ; 
Και εάν ναι τι να είναι αυτό που περιμένουν συμβεί στα τέλη του καλοκαιριού ή αργότερα ;;;
HEIL GAP ( or mind the GAP )


Υ.Γ. ( χμ, τι θα σας άφηνα δίχως υστερόγραφο ;;;)

Μήπως ένας λόγος είναι ότι η Γερμανία φοβάται ιδιαίτερα τις χρεοκοπίες τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας (αυτό δεν βασίζεται σε άμεση έκθεση στο χρέος, αλλά σε παράγωγα στοιχήματα για μια ελληνική χρεοκοπία - ειδικά στην περίπτωση της Deutsche Bank);;;; (ή μήπως θεωρεί η frau Μέρκελ ότι σε μια ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία τα παράγωγα 54.000 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Deutsche Bank δεν είναι ικανά να την τινάξουν στον αέρα;)

Κάτι παρεμφερές ισχύει για την Γαλλία επίσης ... και ίσως από εκεί πηγάζει και η χθεσινοβραδινή (20/6) ξαφνική δραματική έκκληση προς τον Ολάντ " να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων" από μελή του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος και από άλλα πολιτικά πρόσωπα για τον τερματισμό του "οικονομικού εκβιασμού" της Ελλάδας από τους ευρωπαίους πιστωτές της.

Η «ανοικτή επιστολή» προς Ολάντ υποστηρίζει ότι η Γαλλία "δεν μπορεί να υπενθυμίζει υπάκουα τους κανόνες σε μια εποχή που και το δικό της σπίτι καίγεται " … σας ζητάμε να αναλάβετε την πρωτοβουλία για την απεμπλοκή των συνομιλιών μεταξύ της ομάδας του ευρώ και των ελληνικών πολιτικών αρχών ... πρέπει να παράσχουμε ανοικτή στήριξη στα  υγιή μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ελληνικές αρχές, ιδίως εκείνα που αφορούν την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, και να αποδεχθουμε την αρχή της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, εκ του οποίου ένα μεγάλο μέρος είναι εμφανώς παράνομο ... η Γαλλία  είναι στο πλευρό του λαού της Ελλάδας.

No comments:

Post a Comment